Programa
Informació i Reserves
Edicions anteriors
Patrocinadors
Inici
Programa Juliol i Agost

1 - Dimecres , 5 de Juliol a les 22 h.
ORQUESTA SINFÓNICA DE
BALEARES
CIUTAT DE PALMA

PHILIPPE BENDER - Director -
VIKTOR TRETJAKOV - Violí solista -
Programa

2 - Dissabte , 8 de Juliol a les 22 h.
MIRÓ ENSEMBLE

- Quintet de Vent -

Programa

4 - Sábado , 22 de Julio a las 22 h.
KATIA & MARIELLE LABEQUE

- Concierto a dos pianos -

Programa

5 - Sábado , 5 de Agosto a las 22 h.
MISCHA MAISKY
- Violonchelo -
PAVEL GILILOV - Piano -
"ROMANCAS RUSAS"

Programa

3 - Sábado , 15 de Julio a las 22 h.
MISIA

FADO PORTUGUES

Programa

6 - Miércoles, 9 de Agosto a las 22 h.
THE HILLIARD ENSEMBLE

- Quartet vocal-

Programa

7 - Sábado, 12 de Agosto a las 22 h.
FESTIVAL STRINGS LUCERN

-Orquesta de cámara - 20 componentes -
ACHIM FIEDLER - Director -
MIKHAIL RUDY- Piano -
FRUZSINA HARA - Trompeta -

Programa

8 - Miércoles, 16 de Agosto a las 22 h.
WIHAM QUARTETT
- Praga -
MICHEL LETHIEC - Clarinete -

Programa

10 - Martes, 22 de Agosto a las 22 h.
"ZAIDA" DE MOZART

-Ópera de cámara en dos actos y
diálogos en castellano-
WIENNER AKADEMIE - Flauta -
MARTIN HASERLBÖCK- Director -

Programa

9 - Sábado, 19 de Agosto a las 22 h.
MASSIMO MERCELLI
- Flauta -
GIAMPAOLO BANDINI - Guitarra -

Programa

11 - Sábado, 26 de Agosto a las 22 h.
FLAMENC
ENRIQUE MORENTE - Cantaor -

Programa

12 - Dimecres, 30 de Agosto a las 22 h.
CYPRIEN KATSARIS - Piano -

Programa

http://www.ajpollenca.net
http://www.caib.es
http://www.sanostra.es
Consell de Mallorca
http://www.colonya.es
http://www.elmundo-eldia.com
Hotel Formentor
Temporada 2006
No és casual que la Simfònica de Balears torni al Claustre de Sant Domingo precisament amb un repertori que contempla el primer concert per a solista i orquestra que interpretà en la seva llarga carrera Eugen Prokop, i no és casual perquè enguany el Festival de Pollença s’ha marcat un doble propòsit: fer balanç d’una època que es tanca amb la desaparició de Prokop i retre un homenatge a la seva persona.

Per decisió pròpia aquesta edició havia de ser la seva darrera al capdavant de la direcció artística. El seu desig era tancar aquesta passa abans de les celebracions del mig segle amb un programa que fos alhora una mirada serena a diversos moments viscuts en aquest Claustre al llarg de les darreres dècades. Casualitats del destí, a pesar de la seva mort inesperada, Eugen Prokop deixà perfilat el contingut de les dates que conformen la present edició.

Una de les seves preocupacions més sentides, i sinceres, era mantenir la porta oberta a altres manifestacions de les arts escèniques, el seu interès per estendre ponts des del ferm compromís amb la música de cambra. Aquesta és la raó per la qual ens visiten el fado portuguès (Misia) i el flamenc (Enrique Morente), que tanmateix no deixen de ser expressives manifestacions “de cambra”.

Durant l’Any Mozart no en podia faltar la referència i per això recuperarem una pràctica que no es repetia des de la visita el 1991 de l’Òpera Nacional de Praga. La Wienner Akademie posarà en escena Zaida, òpera de cambra en dos actes.

La inclinació personal d’Eugen Prokop cap a músics que ens han visitat en diferents ocasions queda perfectament reflectida en les presències de tres noms propis de gran significat: Katia i Marielle Labeque, les germanes pianistes que tan bon record ens deixaren els anys 2000 i 2003; el violoncel·lista Mischa Maisky, que escoltàrem per primera vegada ara fa vint-i-cinc anys, i que des de llavors segueix impressionant per la seva mestria i virtuosisme. La nit de clausura estarà protagonitzada per una altra referència d’iguals característiques: el pianista Cyprien Katsaris, que no havia tornat al Festival de Pollença des de la seva edició de 1999.

Em sembla oportú fer notar que aquestes parts del cartell no han estat triades a l’atzar: encaixen amb precisió en la forma que tenia Prokop de pensar el Festival de Pollença. Moltes foren les vegades que a ca seva m’avançà els seus projectes, amb aquesta forma que tenia de suspendre’ls a l’aire, els seus gestos magnífics eren expressió inequívoca de la seva passió, del seu compromís amb la música.

Entre les nits que ens oferirà aquesta XLV edició viurem moments singulars com els reservats al quintet de vent Miró Ensemble, el superb quartet vocal The Hilliard Ensemble o el quartet de corda Wihan Quartet.

No faltarà la referència al conjunt orquestral de cambra, en aquesta ocasió guiats pel Lucern Festival Strings. També torna la flauta, instrument que ens ha acompanyat des de l’any 1966 amb la presència aquella vegada del gran Jean Pierre Rampal, i ara amb Massimo Mercelli, que ja ens visità el 2004.

L’aficionat o el simple curiós que s’acosti enguany al Claustre de Sant Domingo ha de tenir present que el Festival de Pollença acomiada quaranta-cinc anys de sorprenent continuïtat; primer guiats pel somni compartit per Philip Newman i el batle Siquier, i després d’una breu etapa intermèdia, aquestes més de tres dècades amb Eugen Prokop al timó d’un projecte exemplar.

La propera edició obre la porta a un futur que s’haurà d’escriure en termes similars, pel bé d’aquestes pedres seculars que ens acullen i que coneixen millor que ningú la banda sonora d’una història que és part inseparable de la memòria de nombrosos melòmans. Però de moment, què us sembla si gaudim, senzillament, sense més, d’aquestes dotze propostes?

Adéu, entranyable Eugen Prokop.