Fullet en format pdf    La XLIV ediciˇ del Festival de Pollenša tendrÓ una arrancada espectacular. Dimecres 13 de juliol de 2005 el Claustre de Sant Domingo acollirÓ la gala inaugural que protagonitzarÓ la Filharm˛nica de Sant Petersburg, dirigida per Yuri Temirkanov. Abans del parŔntesi que marquen les festes patronals, desfilaran pel Claustre el Brubeck Quartet, 16 de juliol, i l'Agrupaciˇ Coral de Cambra de Pamplona, dissabte 23 de juliol.

     La terna que obrirÓ el XLIV Festival de Pollenša marca el camÝ als vuit concerts restants fins a la seva clausura dia 31 d'agost, amb el Philharmonisches Klavierquartet Berlin, vigent des de 1985 com associaciˇ de m˙sica de cambra de la Filharm˛nica de BerlÝn..

     Iniciar el cicle amb la Filharm˛nica de Sant Petersburg deixa aclarida la prioritat del director artÝstic Eugen Prokop, que no Ús altra que la de facilitar el retorn al Claustre de Sant Domingo dels grans conjunts orquestrals, fet que queda reflectit amb la presŔncia permanent d'una orquestra en el cartell des de l'any 2002. Primer fou la l'Orquestra Simf˛nica de Londres, el concert de la qual es va haver de desplašar a l'Audit˛rium de Palma arran de la pluja, i el 2003 tornava la Simf˛nica de les Illes Balears al Claustre en companyia d'un solista d'excepciˇ: Mischa Maiski.

     L'any passat, tot coincidint amb la celebraciˇ d'un doble centenari per recordar la mort d'Antonin Dvorak i el naixement de Philip Newman, fundador del Festival de Pollenša, ens acompanyÓ l'Orquestra Simf˛nica de Praga amb el solista Ilya Gringolts, violinista com Philip Newman.

     Potser ha arribat el moment de tornar a Pollenša l'esplendor de finals dels anys 80 quan desfilaren pel Claustre de Sant Domingo formacions tan prestigioses com la Gran Orquestra Simf˛nica de la RÓdio SoviŔtica, la Filharm˛nica de la Uniˇ Europea, la Filharm˛nica Txeca, l'Orquestra Simf˛nica de Pittsburgh, el Salzburg Mozarteum, la Filharm˛nica Nacional d'Hongria o l'Orquestra Nacional de Franša.

     L'Orquestra Filharm˛nica de Sant Petersburg, el conjunt simf˛nic mÚs antic de R˙ssia, remunta els seus orÝgens als inicis del segle XIX, quan un grup d'arist˛crates fundaren el 1802 la primera societat filharm˛nica d'Europa. Yuri Temirkanov Ús el seu director titular des de 1988. El programa que presentarÓ a Pollenša inclou el concert per a violÝ de Prokofiev, amb Boris Belkin com a solista.

     Atenciˇ al Brubeck Quartet, que posarÓ la nota jazzÝstica al XLIV Festival de Pollenša, del qual formen part dos dels fills del mÝtic Dave Brubeck, Chris i Dan, quartet que es tanca amb Mike de Micco i Chuck Lamb.

     Tampoc no queda enrera l'Agrupaciˇ Coral de Cambra de Pamplona, que adquirÝ notorietat internacional l'any 1950 quan guanyÓ el primer premi del concurs internacional de cant de la ciutat de Lille.
 

    
 
  1- Dimecres, 13 de juliol a les 22 h.

Concert d'Obertura
ORQUESTRA FILHARMÒNICA DE SANT PETERSBURG
YURI TEMIRKANOV
-Director-

BORIS BELKIN -Violí-

 2- Dissabte, 16 de juliol a les 22 h.
BRUBECK BROTHERS QUARTETT
 3- Dissabte, 23 de juliol a les 22 h.
 4- Dissabte, 6 d'agost a les 22 h.
ALEXANDER - SERGEI RAMIREZ
 5- Dimecres, 10 d'agost a les 22 h.
KELLER QUARTET

 6- Dissabte, 13 d'agost a les 22 h.

DMITRI ALEXEEV -Piano-

 7- Dimecres, 17 d'agost a les 22 h.

LONDON BRASS -Conjunt de vent-

 8- Dissabte, 20 d'agost a les 22 h.

MOSCOW SOLOISTS
YURI BASHMET -Viola solista. Director-

 9- Dimecres, 24 d'agost a les 22 h.

CAMERATA KÖLN

 10- Dissabte, 27 d'agost a les 22 h.
JULIAN RACHLIN -Violí, Viola-
ITAMAR GOLAN -Piano-

 11- Dimecres, 31 d'agost a les 22 h.

PHILHARMONISCHES KLAVIERQUARTETT BERLIN


 
 
 
 
 
http://www.ajpollenca.net
 
 
 
 
http://www.caib.es
 
 
 
 
Consell de Mallorca
 
 
http://www.sanostra.es
 
 
 
http://www.colonya.es
 
 
 
http://www.elmundo-eldia.com
 
 
 
 
http://www.telefonica.net
 
 
 
Hotel Formentor
 
 
 
http://www.riusech.com